Sisteme informaţionale pentru anvelope - Sisteme de monitorizare a presiunii din anvelope şi anvelope inteligente

Siguranţa şi confortul deplasării depind în mod direct de starea anvelopelor. Din acest motiv, aproximativ 40 % din toate penele subite se datorează presiunii prea mici din anvelope.

Sistemele concepute de Continental monitorizează permanent presiunea din anvelope şi îl informează corect pe conducătorul auto în cazul pierderii de presiune.

În acest mod, sistemele noastre informaţionale pentru anvelope contribuie la eliminarea unei cauze frecvente de accidente şi cresc astfel siguranţa în timpul deplasării. În plus, ele ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a consumului de carburant.

Dacă presiunea din anvelopele automobilelor este cu 0,3 bari mai mică decât este indicat, aceasta înseamnă un consum cu 1,5 % mai mare şi, prin aceasta, o emisie mai mare de dioxid de carbon.

Noua reglementare legală pentru Europaanvelope1_400

Comisia Europeană a adoptat o lege care prevede ca sistemele de monitorizare a presiunii din anvelope să fie obligatorii pentru toate modelele noi începând din 2012 şi pentru toate vehiculele noi din 2014, aşa cum este deja cazul în SUA.

Cu următoarea generaţie de vehicule vor intra în producţia de serie sisteme informaţionale pentru anvelope, care pun datele existente şi la dispoziţia altor sisteme ale vehiculului, ca de exemplu sistemul de frânare.

Suntem astfel foarte bine pregătiţi cu portofoliul nostru de produse pentru cerinţe viitoare pentru a face deplasarea cu automobilul mai sigură, mai confortabilă şi mai ecologică.

 

   sursa: continental-corporation.com