Reutilizarea anvelopelor uzate şi filmări cu drona pentru urbanism, afaceri noi în zona Moldovei.

   Un număr de 48 de antreprenori din zona Moldovei au semnat contractele de finanţare prin programul Start-up Yourself, printre noile afaceri fiind reutilizarea anvelopelor uzate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

   În cadrul programului de finanţare pentru stimularea şi dezvoltarea de mici afaceri Start-up Yourself, Asciaţia de Dezvoltare Interconunitară Euronest a semnat contractele cu cei 48 de antreprenori din zona Moldovei. Aplicanţii sunt din judeţul Iaşi - 27, câte 6 din Bacău şi Neamţ, patru din Suceava, trei din Vaslui şi doi din Botoşani.

   Noii antreprenori vor primi fiecare câte 33.000 de euro nerambursabili, bani care pot fi utilizaţi pentru deschiderea afacerii, achiziţionarea echipamentelor necesare, dar şi achitarea salariilor timp de minim 6 luni.

   Andreea Baltag, care a lucrat mai mulţi ani în domeniul automotive, vrea să dezvolte, cu banii primiţi, o afacere de reutilizare a anvelopelor uzate, din care să poată fi confecţionate dale de cauciuc, piste de joacă pentru copii sau covoraşe de cale ferată. Aproape 60 la sută din banii primiţi vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea echipamentului necesar pentru transformarea anvelopelor în granule de cauciuc.

  ”Vom încerca să colaborăm cu instituţiile din Iaşi şi cu firmele care au parcuri auto, cu Centrul de colectare al Primăriei Iaşi, iar aceste anvelope neutilizabile vor fi transformate în granule de cauciuc. Iaşul este un oraş destul de aglomerat cu normă de poluare ridicată, iar piaţa pe care doresc să intru este o piaţă nouă, o piaţă virgină. Şi îmi doresc să las ceva pozitiv şi să las ceva în oraşul în care trăiesc”, a explicat pentru MEDIAFAX Andreea Baltag.

Sursa: MEDIAFAX.ro-21.01.2019