Pirelli a restabilit legaturile din motorsport

Pirelli, unicul furnizor de anvelope FORMULA 1, si-a restabilit legaturile cu fiecare nivel din motorsport. Compania Italiana va echipa Campionatul Englez GT pe o perioada de mai multi ani incepand din 2016. In acelasi timp, Pirelli prelungeste contractul cu seria GT Blancpain si isi extinde furnizarea de anvelope pentru Formula 4 Italiana si campionatele de GT pentru perioada 2016-2017.

In total, pana la 30 de echipe diferite participa la Campionatul GT Englez, ceea ce presupune o oprire obligatorie la boxe iar pe viitor vor fi folosite anvelopele Pirelli P Zero care sunt folosite in competitiile de la Blancpain. Potrivit producatorilor, aceste anvelope de curse Pirelli facute la comanda au foarte multe in comun cu anvelopele P Zero pentru vehiculele expuse la showroom-ul GT Englez conducand astfel la un transfer de tehnologie catre fiecare sofer.

Pirelli a reinnoit de asemenea si contractual cu Blancpain GT. Aceasta inseamna ca anvelopele Pirelli vor continua sa fie vazute pe parcursul tuturor masinilor din competitie pana la sfarsitul anului 2020: o continuare a unei relatii puternice care a inceput in 2012.

pirelli_400

Seria Blancpain GT include curse de viteza cat si de enduro si a fost create pentru “supercar-uri”, majoritatea venind echipate cu omologare originala Pirelli. Ca atare, aceasta ofera o legatura directa intre produsele auto rutiere si produsele motorsport. Atat conducatorii auto profesionisti cat si cei semi-profesionisti concureaza pe una din cele mai cunoscute piste din Europa, circuitul Spa de 24 de ore din Belgia. Acesta este cel mai mare angajament Pirelli in motorsport din toate cele 300 cu aproximativ 9000 de anvelope pregatite doar pentru acest eveniment.

Pirelli isi reinnoieste contractul sau exclusiv cu Formula 4 si campionatele GT in Italia. Ambele campionate vor continua sa foloseasca anvelope Pirelli in sezonul 2016 si 2017 pe o varietate de circuite in toata Italia.

In Italia, campionatul national GT s-a dovedit a fi extrem de popular unde Pirelli furnizeaza doar anvelopa P Zero DHC slick si anvelopa de ploaie Cinturato WH. Regulile sunt similare cu cele adoptate de catre seriile de la Blancpain cu doar un compus pentru ud si uscat pentru a reduce costurile dar a creste competitia. Pana la 10 dimensiuni de anvelope o sa fie oferite pentru a echipa diferite masini, de la 315/680-18 la 325/705-19.

sursa: pirelli.com