(P) AutoBild sportscars ofera anvelopei SportContact 6 calificativul de cea mai buna din test

La primul test la care participa, noua anvelopa UHP de la Continental, SportContact 6, a obtinut primul loc. La terminarea testului, ce a acoperit 10 criterii diferite, jurnalistii experti de la revista AutoBild sportscars au oferit anvelopei super sportive conceputa de Continental in Hanovra calificativul "exemplar" si primul loc in clasament.
Pentru a reusi sa castige, anvelopa de ultima generatie de la Continental a trebuit sa isi dovedeasca calitatile pe carosabil ud si uscat, dar si la rezistenta la rulare.
"La primul test la care participa, anvelopa SportContact 6 a fost foarte convingatoare", au rezumat expertii. "Cu o manevrabilitate impresionanta si o precizie buna a directiei la viraje, noua anvelopa Continental SportContact 6 a facut o impresie buna", au raportat ei. "Cea mai recenta anvelopa SportContact de la Continental a preluat conducerea in disciplina suprema a testelor comparative pe anvelope ultraperformante".

Odata cu noua anvelopa UHP de la Continental, alte cinci anvelope din Europa, Asia si America au fost testate in dimensiune 255/35 R 20 pe axa fata si 295/30 R 20 pe axa spate. Vehiculul de test a fost un Jaguar F-Type.

"Desigur, suntem incantati de performantele deosebite ale noii noastre de anvelope high-tech sportiva, SportContact 6", a spus Alexandra Bahlmann, director al departamentului comunicare anvelope de pasageri la Continental. "Aceste rezultate ale testelor ofera dovada clara a capacitatii noii noastre anvelope UHP premium de a transfera tehnologiile nou dezvoltate cu care este inzestrata in imbunatatiri ale performantei realizate pe sosea".

Continental a prezentat pentru prima oara noua anvelopa SportContact 6, cea mai recenta anvelopa super-sport pentru segmentul de ultra inalta performanta, la finalul verii trecute. La dezvoltarea acestei anvelope, inginerii Continental au reinventat practic compozitia chimica a benzii de rulare, precum si modelul benzii de rulare si constructia anvelopei. Peste 40 de dimensiuni sunt disponibile in prezent la dealerii de anvelope pentru jante de 19 pana la 23 de inch, iar dimensiuni noi vor fi adaugate constant. Anvelopa SportContact 6 e produsa la fabricile de anvelope Continental din Korbach, Germania si Otrokovice, Republica Ceha.

AutoBild sportscars ofera anvelopei SportContact 6 calificativul de cea mai buna din test

Continental dezvolta tehnologii inteligente pentru transportul persoanelor si al marfurilor. In calitate de partener de incredere, producator international de anvelope, furnizor pentru industria auto si partener industrial, ofera solutii sustenabile, sigure, confortabile, individuale si accesibile. In 2014, corporatia a generat vanzari preliminare de aproximativ 39,2 miliarde de euro la nivelul celor cinci divizii, Tire, Chassis & Safety, Interior, Powertrain si ContiTech. Continental are momentan aproximativ 208.000 de angajati in 53 de tari.
Divizia Anvelope are in acest moment 24 locatii de productie si dezvoltare la nivel mondial. Gama larga de produse si investitiile permanente in cercetare si dezvoltare contribuie semnificativ la mobilitatea rentabila si ecologic eficienta. Fiind unul dintre principalii producatori de anvelope la nivel mondial, cu peste 47.000 de angajati, divizia Tire a atins vanzari de 9,8 miliarde de euro in 2014.
Continental este unul dintre principalii producatori de anvelope pentru automobile si camionete si se situeaza pe locul patru in clasamentul celor mai mari producatori de anvelope de automobile si camionete la nivel mondial in sectoarele comerciale de echipamente originale si de inlocuire. Dezvoltarea produselor pentru marca Continental premium se concentreaza pe optimizarea tuturor functiilor legate de siguranta, reducand la minimum rezistenta la inaintare.

sursa: ziare.com