Noua anvelopă Firestone Maxi Traction 65

Firestone a lansat anvelopele Maxi Traction 65 pentru tractoare, proiectate cu profil cu 11% mai adânc decât modelul anterior - aspect ce conferă durată de viaţă mai lungă şi performaţe ridicate pe parcursul întregului ciclu de viaţă. Designul inovator oferă viaţă mai lungă anvelopelor şi reduce costurile pentru fermieri.

Noua anvelopă Maxi Traction 65 are bame mai late şi lăţime mai mare anvelopei, asigurând un contact mai bun cu solul, ceea ce extinde viaţa anvelopei. Economia pe care aceste anvelope o asigură poate fi văzută şi pe asfalt, unde bamele mai lungi, cu o suprapunere mai mare, cresc rezistenţa la uzură pe suprafeţele dure. „Noul design Firestone cu bame mai adânci, mai late şi mai lungi extinde semnficativ durata de viaţă şi fiabilitatea anvelopelor Maxi Traction 65, oferind operatorilor agricoli costuri pe oră mai scăzute“, a declarat Lothar Schmitt, director al Departamentului Anvelope Agricole şi Off-the-Road Bridgestone Europa.fire_400

Designul patentat al bamelor asigură o tracţiune puternică 
Viaţa prelungită a Maxi Traction 65 nu compromite puterea de tracţiune. Mulţumită designului patentat Firestone cu design Dual Angle, Maxi Traction 65 oferă o performanţă de încredere şi constantă, crescând tracţiunea cu cel puţin 4%, în comparaţie cu anvelopele agricole standard. Combinată cu lungimea cresută a bamelor, suprafaţa mai mare de contact şi autocurăţarea eficientă, Maxi Traction 65 le permite operatorilor să lucreze o suprafaţă mai mare mai rapid şi mai economic. În acelaşi timp, suprapunerea crescută a bamelor oferă operatorului confort ridicat pe asfalt - un extrabeneficiu important pentru operatorii tractoarelor actuale grele şi de mare viteză care acoperă distanţe mai mari între terenurile agricole.

Extinderea familiei Maxi Traction 
O dată cu lansarea Maxi Traction 65, Firestone extinde cunoscutul model Maxi Traction la seria 65 pentru tractoarele de mărime medie de astăzi. Acesta se alătură familiei Maxi Traction pentru utilaje de mare putere şi Maxi Traction IF (Improved Flexion) pentru capacitate de încărcare mare şi reducerea compactării solului, sub aceeşi umbrelă a modelului Maxi Traction. Maxi Traction 65 este a patra generaţie a seriei anvelopelor radiale Firestone 65 pentru activităţi agricole generale. Firestone R9000 a fost lansată în 1997, urmată de R9000 EVO în 2001; ambele au ajutat la exinderea cunoscutei serii 65 pentru utilaje medii. În 2012, Firestone a introdus anvelopa Performer 65, care oferea un indice de viteză mai mare. Acum, Maxi Traction 65 creşte din nou performanţele seriei 65, cu o durată mai mare de viaţă şi costuri pe oră mai scăzute. Firestone este un producător important de anvelope agricole la nivel mondial, cu o poziţionare puternică pe piaţa europeană. Brandul este deţinut de Bridgestone Corporation, cel mai mare producător de anvelope şi produse din cauciuc din lume.

Bridgestone Italia Sales S.r.l.
 este sediul de coordonare a Bridgestone Regiunea Sud, una dintre cele şase regiuni comerciale ale grupului Bridgestone. Regiunea Sud cuprinde alte 13 ţări, în afară de Italia: Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Kossovo, Macedonia, Malta, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia, având 200 de angajaţi. În Europa, Bridgestone are 13.000 de angajaţi şi deţine un centru de Cercetare şi Dezvoltare şi opt fabrici. Bridgestone Corporation, cu sediul în Tokio, este cel mai mare producător de anvelope şi produse din cauciuc din lume.

sursa: agrimedia.ro