Istoria Toyo Tires

   De 65 de ani Toyo Tires si-a concentrat activitatea pe servicii impecabile, calitate si performanta. De 45 de ani facem acest lucru si pe piata din Statele Unite ale Americii.  Impreuna, companiile Grupului Toyo au dezvoltat produse, au testat, distribuit si marketat operatiuni in America, Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Oceania.

   In acest fel, Toyo Tires si-a construit o reputatie solida in intreaga lume. Si cine poate vorbi despre anvelope, mai mult decat oamenii care le vand, zi de zi? In Statele Unite ale Americii, Toyo Tires a fost votat brandul #1 in repetate randuri de catre Organizatia vanzatorilor de anvelope in cadrul Studiului anual dedicat marcilor, al publicatiei Tire Review.

   De fapt, anvelopele Toyo au fost votate ca marca  #1 timp de 7 ani la rand, incepand din 2000, fapt fara precedent pe piata de specialitate. Incepand cu 2002, anvelopele noastre de camion au premiate de nu mai putin de 6 ori.

   Fondarea Toyo Tires

   Istoria fabricarii anvelopelor Toyo a inceput in agusut 1945, cand presedintele fondator, domnul  Rikimatsu Tomihisa, a infiintat Toyo Tire & Rubber Co, Ltd. in Japonia.

   In 1966, Toyo Tires a devenit primul producator japonez care si-a deschis o subsidiara in Statele Unite ale Americii. De la un mic birou in sudul Californiei, Toyo Tires Corporation ( filiala SUA) a inceput distributia de anvelope de camion si vehicule comerciale usoare. Anvelopele pentru turisme au fost introduse pe piata in 1975, iar printr-o retea de delaeri independenti, Toyo a inceput sa castige cota de piata din ce in ce mai mult, pe teritoriul USA.

   Primele anvelope Toyo "made in USA" au fost fabricate pentru prima data in 1980, cnad compania a inceput productia locala in Mt. Vernon, Illinois. Pe langa contributia adusa economiei locale, Toyo a beneficiat si de reducerea costurilor logistice  aferente oepratiunilor si produselor.

   Astazi, sediul principal al Toyo Tires in SUA este in Cypress, California, iar baza logistica se intinde pe aproape un milion de metri patrati in sudul Californiei, la care se adauga si ale depozite in Georgia, Illinois, Pennsylvania siTexas.

   Motosport

   In anii '80 Toyo Tires a debutat in segemntul competitional in SUA. Pana la finalul decadei, pilotii care au utilizat anvelopele Toyo au adunat un numar impresionant de titluri de campioni si astfel, mostenirea Toyo in motorsport a inceput.

   Cu titluri obtinute in toate categoriile competitionale, de la off-raod la circuite si drift, Toyo Tires a devenim un membru de familie pentru profesionistii sporturilor cu motor. Mai mult decat atat, participarea in acest segment competitional a oferit cunostinte si informatii, expunere si nu in ultimul rand entuziasm, lucruri care au determinat Toyo Tires sa dezvolte cele mai bune produse si tehnologii inovatoare.

   Aplicatii

   Pentur a veni in intmpinarea nevoilor clinetilor, cat si pentru a seta cateva directii in piata de spceialitate - Toyo Tires a devenit lider si in zona de echipare si aplicatii dinamice. chiar de la inceputul anilor '90 si continuand in secolul 21, compania este responsabila pentru mai multe procese de dezvoltare in aceste segmente.

   Cum piata de tuning pentru masini sport a explodat, Toyo a raspuns discret, cu profile de inalta performanta, fabricate pe diametre mari. In pas cu moda, dimensiunile de anvelope au urcat rapid pana la 18 inch, unele fiind chiar o premiera pentru acea perioada. De la finalul anilor '90, dimensiunile rotilor au continuat sa creasca. In 2008, Toyo din nou a dictat ritmul, aducand pe piata primele anvelope pentru turisme cu diemnsiuni de 26 si chiar 28 de inch. La mai putin de un an, s-au produs si anvelopele pe 30 de inch.

   Intr-o alta zona a industriei, urmand tenditele de personalizare a camiontelor usoare si a SUV-urilor de dimensiuni mari cu roti cu diametre imrpesionante, la finalul anilor '90 Toyo Tires a introdus pe piata Proxes S/T, prima anvelopa sportiva, dedicata explaotarii la un nivel de incarcare foarte ridicat. Acest produs a realizat vanzari incredibile si a pozitionat compania ca cel mai bun vanzator de anvelope sport pentur echiparea vechiculelor utilitare. Proxes S/T este disponibil si astazi, alaturi de o gama de noua generatie, Proxes ST II.

  Off-Road si Lux

   Entuziastii Off-road au fost extrem de receptivi in 2003, cand a fost lansat Open Country M/T. Acestia au descoperit un pneu cu o manevrabilitate exceptionala in off-raod, durabil, si cu un prpfil pe cat de agresiv, pe atat de placut la condus, dar si neobisnuit de silentios pe sosea.  Open Country M/T este mai mult decat un pneu senzational pentru camionete; este un cmapion mondial al off-road-ului, atat in competitiile clasice, cat si in desert. 

   In aprilie 2007, compania a lansat si prima sa anvelopa dedicata plimbarilor de lux. Avand la baza calitatea si performanta care au construit in timp reputait marcii Toyo, noul Versado LX, asa cum spuneau si reclamele care l-au prezentat ocnsumatorilor, a fsot un produs care a dorit sa redefineasca luxul si performanta.

    Astazi

   Toyo Tire Europe GmbH are deja trei centre de vanzare subsiidiare in cele mai importante zone ale Europei. 

   Portofoliul nostru de produse acopera o gama de aplicatii extrem de diversa, de la produse de inalta performanta, la produse cu ADN racing, cum este gama Proxes, pana la gama Open Conutry dedicata vechiulelor SUV / 4x4 sau la linii de produs cu un comportament ecologic si responsabil fata de mediul inconjurator, cum este gama Proxes NE. Indiferent de ce tip de masina conduci, Toyo are intotdeauna anvelopele potrivite tie.

   Intocmai ca la inceput, angajamentul Toyo Tires fata de inovatie, calitate, performanta si servicii excelente dedicate clientilor este de neclintit si in continua imbunatatire.