Cat de eficiente sunt anvelopele resapate?

Foarte multa lume cunoaste o singura diferenta intre anvelopele noi si cele resapate:  PRETUL . Deoarece unii cumparatori au tendinta sa aleaga doar in functie de pret, trebuie sa stim care sunt diferentele dintre o anvelopa resapata si una noua.

Avantaje si limitari la anvelopele resapate

In mod evident, folosirea anvelopelor resapate de catre soferi nu este nici pe placul legii si nici pe placul comerciantilor. Cea dintai este interpretabila cand vine vorba de resapare, ceea ce duce sau poate duce la probleme in trafic. Spre exemplu, poate fi la atitudinea organelor de control sa amendeze sau nu un sofer care a montat astfel de anvelope pe masina sa. Intr-o alta ordine de idei, comerciantii se vad obligati sa reduca preturile pentru a concura aceasta piata secundara.

Ce spun specialistii? 


“Resaparea presupune turnarea unui strat nou de cauciuc peste panza uzata de rulajul pe carosabil. Desigur, standardele initiale ale anvelopei de iarna sau de vara nu se mai pastreaza, punand de cele mai multe ori in pericol viata”, Madalin Ghita  - AnvelopeX .

In concluzie, comerciantii argumenteaza lipsa profesionalismului de care se poate da dovada in timpul procedurilor de resapare, in vreme ce organele de control sunt sceptice cu privire la calitatea rezultatelor.

O poveste despre bani si sigurantaanveloperesapate_400

Un set de anvelope noi de iarna sau de vara poate costa de pana la trei ori pretul unor anvelope second; acelasi lucru este valabil si pentru anvelopele resapate, fapt ce creeaza o prapastie financiara destul de mare intre cele doua piete. La un capat se afla costurile necesare pentru achizitionarea unui set de anvelope, iar la celalalt – siguranta pe care acestea o ofera.

Companiile care resapeaza isi informeaza clientii cu privire la durata de timp (sau numarul de kilometri) pe care ii pot parcurge cu un set de astfel de anvelope. Daca nu ati primit aceasta informatie, solicitati-o neaparat. Desigur ca varianta resaparii este mai ieftina pe termen scurt, dar si siguranta poate fi pusa in discutie. De aceea, este bine sa va orientati in functie de mai multe variabile atunci cand va decideti pentru sau impotriva acestora: stilul de condus; calitatea resaparii; varsta anvelopelor care au fost resapate (daca este posibil, in numar de kilometri); si nu in ultimul rand pretul acestora. O resapare de calitate este semnificativ mai scumpa decat una de duzina, dar tot nu va ajunge la pragul anvelopelor noi.

Eficienta anvelopelor resapate

Fie ca vorbim de anvelope de vara sau de anvelope de iarna, resaparea reduce nu numai siguranta, ci si gradul de control pe care il au soferii asupra masinii. Autoritatile insista desigur asupra acestui aspect, remarcand nu numai posibilitatea crescuta a accidentelor, ci si dificultatea crescuta la condus.

Cu toate acestea, in cazul in care nu aveti de facut drumuri foarte lungi, masina este relativ noua, iar stilul dumneavoastra de condus este precaut, nu ar trebui sa aveti probleme cu aceste cauciucuri, putand face in acest fel o reducere semnificativa la bugetul pe care il alocati masinii dumneavoastra in fiecare an.

sursa: auto.ro